Wiimote Project » Hardware Support » Bluetooth & Connectivity Help Center » Solved: Lost connection after SP3
: [1]
   
: Solved: Lost connection after SP3  ( 4081 )
0 and 1 Guest are viewing this topic.
*
Karma: +0/-0
: 5
Offline Offline
« : February 06, 2010, 07:14:23 PM »

right after updating to SP3 I can no longer connect.

 XP SP3
  Bluetooth Stack: Microsoft 4/13/2008 5.1.2600.5512

1)I can connect manually within the bluetooth screen, but then I try to open wiimotewhiteboard and it fails with "no device in HID list".  I go back to the devices page and sure enough the wiimote is no longer listed

2)I tried it with smoothboard, and it can see the wiimote, but then it goes to "installing..." then fails and goes back to "connecting..." in a repeated loop

3)I tried with wiimoteconnect and it connects then has a pop up that says "may not have installed correctly"

  

    
« : February 08, 2010, 07:41:50 PM lcoreyl »

Corey Milner
Guru
*
Karma: +28/-0
: 929
Offline Offline
Smoothboard Developer
« #1 : February 06, 2010, 11:21:54 PM »

Hi,

Have you tried to remove the HID devices found in your HID list in Device Manager.

It seems that you have conflicting devices which causes your problem.

Regards,
Boon Jin

Smoothboard
Wii Whiteboard/Wiimote Whiteboard with annotation features and collaborate with multiple iPads and Android Tablets!

Smoothboard for Mac
Using a Mac? Now you can annotate on PowerPoint or Keynote slideshows!

BoonJin[/url
*
Karma: +0/-0
: 5
Offline Offline
« #2 : February 08, 2010, 04:31:15 PM »

Hi,

Have you tried to remove the HID devices found in your HID list in Device Manager.

It seems that you have conflicting devices which causes your problem.

Regards,
Boon Jin

I've just tried this.  I didn't delete the mouse (since I'm using it) so it's the only thing listed in HID.  Shouldn't the wiimote be showing up as an HID device?  it's not...

Corey Milner
Guru
*
Karma: +28/-0
: 929
Offline Offline
Smoothboard Developer
« #3 : February 08, 2010, 05:46:12 PM »

Hi,

Maybe you should try connecting your Wiimote to another computer to test it out.

Also, reinstall your Bluetooth device drivers as during the windows update, there may have been conflicts.

If unsuccessful, you can try another Bluetooth Stack such as Bluesoleil.

Regards,
Boon Jin

Smoothboard
Wii Whiteboard/Wiimote Whiteboard with annotation features and collaborate with multiple iPads and Android Tablets!

Smoothboard for Mac
Using a Mac? Now you can annotate on PowerPoint or Keynote slideshows!

BoonJin[/url
*
Karma: +0/-0
: 5
Offline Offline
« #4 : February 08, 2010, 07:43:12 PM »

Hi,

Maybe you should try connecting your Wiimote to another computer to test it out.

Also, reinstall your Bluetooth device drivers as during the windows update, there may have been conflicts.

If unsuccessful, you can try another Bluetooth Stack such as Bluesoleil.

Regards,
Boon Jin

We were not seeing "Bluetooth HID device" in the HID list in device manager.  we took out the BT adapter, uninstalled the drivers, then loaded blue soleil (found it was included on a CD with the BT adapter).  now it shows up in HID list and all is working again.

Thanks Boon Jin!

Corey Milner
: [1]
   
 
:  

Clicky Web Analytics