Author Topic: SOLVED - Problem with WiiMultipointGrid finding Wii Mote  (Read 9309 times)

Offline Zeke

  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Hi everyone!

I trying to get the WiiMultipointGrid.exe to run and work on my computer. I have connected the Wii mote to my computer and I can find it in the Windows Controll Panel. However when I run the WiiMultipointGrid.exe it tells me the Wii mote is not connected. I'm using a Bluetooth from Billonton but I'm not sure if it is the Billionton GUBTCR42 so I was thinking this might be the problem. But in any case windows can find it.

Thanks for any kind of input and advice.

Cheers!
« Last Edit: January 05, 2009, 05:55:54 AM by benpaddlejones »



Offline benpaddlejones

  • Support Admin
  • *
  • Posts: 1178
  • Karma: +49/-0
    • View Profile
    • Inter.Connect.Ed
Reply #1 on: October 03, 2008, 04:51:22 PM
Zeke
How are you connecting the device?

This is an internal device so I assume coupled with Widcomm stack. You may need to change the code: http://www.wiimoteproject.com/wiimote-and-bluetooth-connectivity/i-cant-get-my-*insert-johnnys-app-name-here*-to-connect-help!/. This will allow the app to work with any BT stack.

Benpaddlejones :)




See my full profile and links on my Google Profile: http://www.google.com/profiles/benpaddlejones


Offline Zeke

  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #2 on: October 05, 2008, 11:00:46 AM
Hi

Thanks for your help. I replaced the code in wiimote.cs file like "I cant get my *insert Johnnys app name here* to connect Help!" recommended you to, but I got the same results. I'm using an external Bluetooth adapter from Billionton connected in a USB slot. I looked up which Bluetooth was usable for the WiiMote connection and it mentioned a Billionton Bluetooth device but I can't tell if the one I have is the right one.

I know that my Bluetooth thing is old and I was thinking that might be the reason. However I can't tell for sure and I was thinking it would work since I could connect the WiiMote to my computer using it. If anyone who knows anything about this any help would be appreciated

When I run the WiiMultipointGrid.exe I get the error message:"Cannot find a wii remote:Error reading data from Wiimote...is it connected?"

Thanks for the help



Offline benpaddlejones

  • Support Admin
  • *
  • Posts: 1178
  • Karma: +49/-0
    • View Profile
    • Inter.Connect.Ed
Reply #3 on: October 05, 2008, 08:07:39 PM
Zeke

Lets start whith checking you BT is functioning, I need some info and ask you to do a few basic tests.

Which BT stack are you using with the Dongle?
What is you connection sequence?
Connect a BT mouse/phone/other device and confirm BT works?
Try running Boonjins Whiteboard app (www.boonjin.com/wp) does it work?

Benpaddlejones :)


See my full profile and links on my Google Profile: http://www.google.com/profiles/benpaddlejones


Offline Zeke

  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #4 on: October 07, 2008, 03:47:03 PM
Hi

Firstly, thanks Benpaddlejones for your help, time and input it really help a lot

Sorry I haven't had time to try the Whiteboard yet but I'll run a test for it tomorrow.
About the BT if it works, it work I can connect my phone without a problem.
I'm using the built-in BT stack in Windows Vista I belive version 6.0.6001.18000.
I'm sorry to say I don't know how to check for the connection sequence I'm using. I don't know what I'm looking for since I don't know what it is.

Something I did try was the WiimoteConnect-0.5 and it could connect my Wii mote to the BT

Thanks for you further help.
« Last Edit: October 07, 2008, 03:51:35 PM by Zeke »



Offline benpaddlejones

  • Support Admin
  • *
  • Posts: 1178
  • Karma: +49/-0
    • View Profile
    • Inter.Connect.Ed
Reply #5 on: October 07, 2008, 09:07:30 PM
Zeke
Cool, Thex's WiimoteConnect is an awesome utility, will fix all your connection problems. I wish Thex would make compatible with Widcomm  :'( but he doesn't come by these streets anymore.

If you still have problems running the program (and Wiimote Smoothboard works) your issue is: http://www.wiimoteproject.com/wiimote-and-bluetooth-connectivity/i-cant-get-my-*insert-johnnys-app-name-here*-to-connect-help!/

Benpaddlejones :)


See my full profile and links on my Google Profile: http://www.google.com/profiles/benpaddlejones


Offline Zeke

  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #6 on: October 08, 2008, 02:44:05 PM
Haha I'm so stupid!

I'm sorry I took your time Benpaddlejones. The problem was that I didn't build the project. I had already replaced that part of the source code but I had forgotten the last step. Thanks for your help and time it gave me hope when things started to look bad  ;D Now it runs perfectly and smoothly.

Thanks again and good work on the forums!

Zeke
Over and out