Author Topic: Connects the wiimote but the application crashes  (Read 10638 times)

Offline darkmedian

  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
on: March 18, 2008, 01:25:32 PM
My wiimotre is connected to the computer and I also enabled the HID profile, but every time i try to start the DesktopVR the application crashes.It happens with every wii application. I tried to run every wii application available, I also tried GlovePie, but that also didn't help.  Can anyone help me ?
« Last Edit: March 18, 2008, 01:31:04 PM by darkmedian »



Offline UndCon

  • Support Admin
  • *
  • Posts: 566
  • Karma: +11/-3
    • View Profile
    • UndCon
Reply #1 on: March 18, 2008, 05:26:09 PM
you need to specify what kind of errors you get for us so we can help you out...

did you install directX SDK ?



Offline darkmedian

  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #2 on: March 19, 2008, 03:26:19 AM
The error I am getting right now is : "Excepion:No available Wiimote found.Please check the bluetooth connection."

And I also installed the directX SDK.



Offline justG01

  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #3 on: April 21, 2008, 05:57:24 PM
How did you enable the HID profile?



Offline heru

  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #4 on: May 20, 2008, 01:56:30 PM
ok open your bluetooth manager thats preinstalled or came with your dongle; after that prepare the sortware to accept a bluetooth device; then prepare the wiimote by pressing 1 and 2 untill the lights flash on the front face. they should connect if all is up to speed



Offline heru

  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #5 on: May 20, 2008, 10:20:53 PM
get the remote reading first before trying potentially unstable apps.



Offline skwrls

  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #6 on: May 21, 2008, 03:14:51 PM
i have a problem with when launching the application too, i think i got the wiimote connected but i crash everytime  :(



Offline benpaddlejones

  • Support Admin
  • *
  • Posts: 1178
  • Karma: +49/-0
    • View Profile
    • Inter.Connect.Ed
Reply #7 on: May 22, 2008, 04:38:00 AM
darkmedian
Try:
Holding buttons 1&2 from beginning of connection until application executes (1 Blue Led at base remote lights up). I need to do this every now and then (I think the connection drops between connection and application execution) Why don't know?, Just works!

Failing that do diagnose try:
a) Connecting as above
b) Run Jason Smiths http://jasonlpsmith.googlepages.com/ or other totally different app from Johnny's Wiimote hack apps.

Given your picture shows Wiimote connected (the yellow dotted line, no connection, no line) if app works will confirm a problem with software.

benpaddlejones


See my full profile and links on my Google Profile: http://www.google.com/profiles/benpaddlejones