Author Topic: Wiimote not found in HID device list  (Read 10025 times)

Offline OuttKastt

  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
on: June 17, 2008, 04:32:44 PM
I just purchased a TRENDnet TBW-101UB Bluetooth adapter and was able to get Wiimote to be recognized.  I ran the wiimotewhiteboard and it comes up with "Exeption: wiimote not found in HID device list".  I am running Windows XP.  I cannot seem to find anything wrong as I do have things in my HID device list.

This is what I have:
Bluetooth Remote Control
Bluetooth Virtual HID Keyboard
HID-Compliant consumer control device

Any help would be greatly appreciated.

Cheers
David Salmon



Offline TokyoShoe

  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #1 on: June 19, 2008, 08:36:15 AM
I am getting the exact same issue. The Wiimote lists as a "Bluetooth HID Joystick" under Device Manager, but it's got the yield sign over it indicating there's a problem with the drivers. And of course any any Wiimote-related app I start states that it cannot find the Wiimote in the HID Device List.

My BL Bluetooth software can find the Wiimote and connect to it just fine, tho I am apparently having problems getting it "paired". Every time I try to pair it up, I get an authorization failure.. despite using no password on the pairing. Can anyone offer any suggestions?



Offline jb

  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #2 on: July 06, 2008, 11:23:55 AM
I am getting the exact same issue. The Wiimote lists as a "Bluetooth HID Joystick" under Device Manager, but it's got the yield sign over it indicating there's a problem with the drivers. And of course any any Wiimote-related app I start states that it cannot find the Wiimote in the HID Device List.

My BL Bluetooth software can find the Wiimote and connect to it just fine, tho I am apparently having problems getting it "paired". Every time I try to pair it up, I get an authorization failure.. despite using no password on the pairing. Can anyone offer any suggestions?



Offline dpurdynyc

  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Reply #3 on: July 08, 2008, 08:00:01 PM
I'm having the same problem ... no solutions to offer though...



Offline UndCon

  • Support Admin
  • *
  • Posts: 566
  • Karma: +11/-3
    • View Profile
    • UndCon
Reply #4 on: July 09, 2008, 12:59:30 AM
For some reasons the connection to the Wiimote is very troublesome

I have no idea what causes this, probably depending on the bluetooth stack being used

Mine worked straight out of the box...on XP