Wiimote Project

Hardware Support => IR Pens => Topic started by: lokido on January 06, 2010, 02:34:37 PM

Title: error loading data from wiimote . . . is it connected?
Post by: lokido on January 06, 2010, 02:34:37 PM

Hi everybody,

sorry but I'm belgian and I don't speek english very well :). I made a IR pen, I installed blusoleil 5.0.5.178, the wiimote was recognize but when I start WiimoteWhiteboard, I have an error message: "error loading data from wiimote . . . is it connected?" I test the fist, the second and the third version of WiimoteWhiteboard and I also have the same error.

Please help me.

Thanks.
Title: Re: error loading data from wiimote . . . is it connected?
Post by: boonjin on January 06, 2010, 05:36:15 PM

Hi everybody,

sorry but I'm belgian and I don't speek english very well :). I made a IR pen, I installed blusoleil 5.0.5.178, the wiimote was recognize but when I start WiimoteWhiteboard, I have an error message: "error loading data from wiimote . . . is it connected?" I test the fist, the second and the third version of WiimoteWhiteboard and I also have the same error.

Please help me.

Thanks.

Hi lokido,

First, you should try to install the latest version of Bluesoleil 6.x, http://bluesoleil.com/

A potentially solution is to set Smoothboard to connect to multiple Wiimotes.
This can be found under Smoothboard Settings->Wiimote->Two Wiimotes. Then, click restart.

(http://boonjin.com/smoothboard/images/3/34/Screenshot_MultiWiimote.jpg) (http://www.smoothboard.net)

If the problem still persist, please do post up a screenshot of your Device Manager showing the list of hardware installed under HID devices.

Regards,
Boon Jin