Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Eddman962

Pages: 1
1
Bluetooth & Connectivity Help Center / Re: Input Problems
« on: August 26, 2009, 01:20:05 PM »
That makes sense, I'll go and try the Widcomm 4.1. Thanks for your help benpaddlejones, you're the man!   ;D

2
Bluetooth & Connectivity Help Center / Re: Input Problems
« on: August 25, 2009, 10:01:36 PM »
Thanks for the replys guys, I had pretty much given up on this thread.
@ Mue - I've already tried replacing the batteries >.<

I think getting Widcomm 4.1 may solve my problems, but I have not been able to find anywhere to download a Vista x64 compatible version. I would be very happy if someone posted a link   :D

3
Bluetooth & Connectivity Help Center / Input Problems
« on: June 14, 2009, 11:38:07 PM »
Setup:
Vista x64
Broadcom/Widcomm 2045 (currently)
RocketFish 2.0 USB dongle

The problem: I can successfully connect my Wiimote to the computer every time, and when I use GlovePie the lights correctly stop blinking. However, the computer doesn't recieve any input from the Wiimote. Inotherwords, the computers says the device is connected (as an HID) but it will not function.

What I have tried: I originally used the MS bluetooth stack and had the exact same problem. I tried the steps in the self-help guide, and finally came to download a new Stack. http://www.wiili.org/index.php/Compatible_Bluetooth_Devices says that my Rocketfish dongle will work with the newest Widcomm drivers, so I downloaded that. I tried following http://www.shootingsoftware.com/Widcomm.htm, but it seemed to have no effect.

Note: In BenPaddleJones's summary of Bluetooth stacks, he says that the new Widcomm drivers are very problematic. This conflicts with the information on the list of compatible bluetooth devices in the link provided above. I have looked for older versions of Widcomm that are compatible with Vista x64 but have not found any.

The attached picture might shows my device manager. I appreciate any help that you guys can give me. I have spent a long time trying to figure out what is wrong, but I have not had any success.


4
Maybe you tried this already, in glovepie there is is the option troubleshooter>bluetoothfix. Actually it only solves the problem when it is within glovepie.
If you are not shure if the wiimote is connected: when the msstack recognizes the wiimote you can see a tooltip that a hid-device is installed and if it is connected the syncblinking will continue and does not stop after a period of time; When it is connected the blinking stops when a program takes control over the wiimote.

Thanks for replying elypter. Unfortunately, I have already tried the bluetoothfix which often helps me connect the Wii remote. The hid-device is installed, the lights stop blinking, and bluetooth devices says it is connected, but the computer doesn't recieve any input in Glovepie or WiinRemote. Is there any special .PIE file I should open? I usually try out several of them.

@ Thex

I just tried out the 64 bit version, and it works great! It makes establishing a connection a lot easier. So far, though, I still don't seem to be receiving input in my programs despite the connection. It seems like the problem lies elsewhere. Could it be my RocketFish bluetooth dongle? It was the only one available at Best Buy. There was a short time where the connection seemed to be working though, so this leads me to believe otherwise.

Thanks for the support Thex    :D

Edit: I tried it out again a few seconds after posting. Once again WiinRemote was receiving all of my button presses, but as soon as I went to the preferences menu to change cursor movement to motion sensor it stopped working. Odd.  >.<

5
Hi, I have an interesting problem. Using the standard Vista Bluetooth I am able to seamlessly connect with my Wiimote, but the computer receives no input (though it did work on two very brief occasions). I have spent many hours trying to resolve this mystery, but to no avail. Almost all online tutorials go straight from making the connection to using the remote in GlovePIE or some alternative. I have already done plenty of research on building a sensor bar, but there would be no point unless I could get the remote working in the first place.

That is why I was hoping WiimoteConnect would fix my connection issues. Unfortunately, it doesn't seem to be able to find the Wiimote, no matter what I try. Is this because I am using Vista x64, is there some other issue?

I should probably note that I have installed and uninstalled both Bluesolei and Widcomm, and then used two registry cleaners. I also looked at http://www.shootingsoftware.com/Widcomm.htm, but I find the instructions very confusing. He wants me to go into the device manager, find the bluetooth device (how?), and then what? I'm not sure if his instructions will solve my issue though, because my the Stack is certainly the default Microsoft one and seems to be working correctly.

Thank you for reading this loong post   :D. I would appreciate any suggestions or advice about fixing this issue. I also have a Webcam, TeamViewer, and AIM if anyone is ambitous enough to help guide me through one of those.

Pages: 1