Author Topic: Wiimote FishtankVR has encountered a problem and needs to close. We are sorry f  (Read 26949 times)

Offline foxgoku

  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
First off, Hi all
 Okay my question is, I get this error through windows, "Wiimote FishtankVR has encountered a problem and needs to close." I have no problems running the whiteboard program and haven't built a led array for the finger tracking, but am wondering if I may have overlooked something obvious. I have no problems connecting with the bluetooth or programs like wiinmote. Sorry guys if this is should be a faq question but I haven't found it. I will also provide the error contents if asked and I'm running xp sp2 with .net framework 3.0



Offline SnyperBob

  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Mobile-Effects
Hello,

I don't know much about this error, as I have yet to buy the hardware and get my own setup running.

However, I noticed on Johnny's blog site, he makes a comment about this error:


Quote
"Unable to launch the DesktopVR program"
 
blarg.... a number of people have been reporting a "Wiimote FishtankVR has encountered a problem" error. but whom are able to run my other programs. Unfortunately, I can't replicate the error on any of my computers and I'm leaving for the holidays. So, fixes may be slow for the next 2 weeks. If you can shed some light on this, please add a comment to this post and I'll upload a fixed version once this problem is hashed out.

Deleting the "config.dat" file and re-running the program may help.
Installing the most recent version of DirectX may help.

(update 12/30/07) I also got some suggestions that this might be due to a "x86/x64 linkage problem" related to 64-bit version of Windows. The program needs to be recompiled for this. I'll try to post a new version sometime in the next few weeks.


Found here:
http://procrastineering.blogspot.com/2007/12/bug-with-desktopvr-program.html



Offline JonnyMonroe

  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
I'm getting the same problem and i'm deffinately on 32-bit windows (XP, SP-2).

i'm using .Net 2.0 and DX 9.0c

do I need to update either of these?

I can connect to the wiimote ok, just cant run desktopVR.



Offline Hopka

  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Blog (German)
Try installing the DirectX Software Development Kit (SDK). It's different from the normal DirectX which ships with Windows.

Fixed the problem for me.



Offline jabe

  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
was having the same issue...installing sdk worked great..
program starts but now it can't find the wii..but it works if I run wiiwhiteboard.  any ideas on why it will find one and not theother?



Offline rwigs

  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
OK guys, I have searched high and low to find a solution to this error, but I cannot. I installed the SDK and am still getting the error. Any other ideas?




Offline UndCon

  • Support Admin
  • *
  • Posts: 566
  • Karma: +11/-3
    • View Profile
    • UndCon
check to see if you have the images as well...



Offline someguy

  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
You should try linking your computer to a TV. It worked when I connected it.



Offline rwigs

  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
what images am I looking to see if I have?



Offline UndCon

  • Support Admin
  • *
  • Posts: 566
  • Karma: +11/-3
    • View Profile
    • UndCon
The sourcecode for WiiDesktopVr is looking for 2 images

target.png
stad_2.png


located in the root folder of the source...

here is a link to the source from the forum

http://www.wiimoteproject.com/index.php?action=downloads;sa=downfile;id=2

(they are provided in this .zip)




Offline rwigs

  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Thanks for trying to help me out. Those images are in the root folder. I am trying to figure out if this is just a problem with my system and the software or is it related to the bluetooth or something? I have to think that the problem is before it is even trying to connect to the wiimote.

Thanks again for helping me.




Offline UndCon

  • Support Admin
  • *
  • Posts: 566
  • Karma: +11/-3
    • View Profile
    • UndCon
OK - that causes the crashes for some when they DL code without the images so you have to code the failover yourself or just make sure the images are present



Offline rwigs

  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
but the images are present...



Offline wiilover2

  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
I get the same problem but im on vista(i know im an idiot).



Offline travis11 16

  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
nothing is working